Site menu:

Om oss:

Høsten 2002 flyttet jeg, Pia, og mannen min, Morten, til Haltdalen. Vi hadde begge et ønske om å flytte fra byen og få oss et lite småbruk på landet, og det skjedde fortere enn vi hadde tenkt!

September 2002 var vi på hundeutstilling på Steinkjer, men ble tidlig slått ut. Vi fant ut at vi kunne utvide vår søndagstur til Haltdalen, hvor vi hadde sett et hus som et eiendomsfirma hadde lagt ut for salg. Vi dro oppover, falt for eiendommen, og returnerte til Trondheim kun for å pakke og selge hus. I løpet av kort tid var hele prosessen over, og fra november 2002 var vi etablert i Haltdalen. Mer eller mindre i sjokktilstand satt familie og venner igjen:O), men vi angrer ikke!

Jeg sluttet i jobben min i Rådmannens fagstab i Trondheim kommune. Morten ble ukependler, da han fortsatte med jobben sin i Vital forsikring. Etter omfattende restaureringsarbeid i fjøset, kunne vi den 9/7-2004 ta i mot våre første firbente pensjonærer! Det var utrolig morsomt, drømmen hadde gått i oppfyllelse, og vi var kommet i gang.

Det som var viktig for oss under restaureringen var å skape en liten ferieplass for de firbente, ikke bare et mottak av hunder! En plass som de kan få leke, bli med på daglige turer, dressurtrening etc. Individuell behandling og kontakt med hver hund. Rommene til hundene er litt større enn det forskriften sier, det synes vi er litt viktig. For det er mange hunder som har store bur, senger, puter etc., som de har med seg og da får de plass til det.

Fra og med mandag 16. februar 2009 har vi også åpnet for katter. Vi har pr. idag 10 rom til kattene, hvorav 2 puse-suiter. Dvs. at to rom er veldig store, ca 2-3 kvadrat med full takhøyde!

Vi er et lite dyrepensjonat, som ønsker å ha et personlig forhold til hund og eier. Da vi åpnet pensjonatet i 2004, åpnet vi med 5 hunderom i vår grønne avdeling. Til vinteren laget vi 2 vinterrom som var ekstra godt isoloert. Til sommeren 2005 utvidet vi med 4 nye rom på oransje avdeling. I disse rommene ble det innlagt varmekabler i gulv. Så skjedde det ikke noe før sommeren 2009. Da utvidet vi med blå avdelingen som hadde 2 rom som var tiltenkt hunder som trengte litt fred og ro samt tisper med løpetid. Vi fikk også i 2009 bygd opp vårt utendørsområde som ble gjerdet inn slik at vi kunne slippe hundene løse slik at de kunne springe løs av hjertens lyst. Så var det rolig på utbyggingsfronten frem til 2014. Da bygde vi opp 4 nye rom på en avdeling som brukes på sommeren. Det samme gjorde vi også i 2015. Da hadde vi totalt 24 rom å tilby. Fra i år har den blå avdelingen med 2 bur blitt revet slik at vi nå er nede i 22 rom til disposisjon. Det er også innebygd brannvarsling i hele pensjonatet samt at vi har investert i videoovervåkning. Babysitter brukes om natten:O)

Videoovervåkningen er et nyttig hjelpemiddel! Er vi ikke i pensjonatet så får vi med oss om det er hunder eller katter som ikke klarer å slå seg til ro, eller at det er et høyt stressnivå! Vi kan da gå ut og korrigere å hjelpe hunden eller katten mer til rette. Det er ikke mye som skal til, når man tar problemet fra starten av.

Vårt tilbud er som tidligere nevnt blant annet, for hundene; daglige turer, kos, lek og dressurtrening om noen ønsker det. Dressurtreningen legges opp i samråd med eier. Hverdagen blir ikke så lang når de firbente får brukt seg litt, enten mentalt eller bare ut å lufte bartene. Vi får da slitne og glade hunder igjen:O)

Trykk her for å komme til toppen!